dijous, 31 de març del 2011

Treball


“Ora et labora” que diu la regla de Sant Benet. Prega i treballa. El treball dignifica a l’home, que deia un altre. Vulguem o no, hem de treballar, des de què entrem a l’escola fins que arriba l’hora de la jubilació ens toca treballar, fins i tot un cop jubilats hem de seguir treballant. I el treball implica temps, esforç, constància ... Però no hem d’entendre només el treball com aquella tasca que ens reporta un benefici (ja sigui econòmic o moral). Cal que anem més enllà d’aquesta simple relació materialista. Cal que veiem també altres tipus de treball que fem, que cal fer-los ben fets perquè així la recompensa és més gran (i la recompensa a cops només és un somriure, un gràcies, un cop a l’esquena) si els fem ben fets, i no ens ha de moure aquest esperit egoista de tenir més, sinó de fer la feina ben feta perquè és així com s’han de fer les coses. Fer camí ens costa un treball, un esforç, un temps, una constància ... i val la pena fer-ho i fer-ho ben fet.

Et dono gràcies, Senyor, perquè puc treballar.
Beneeix les meves tasques i les dels meus companys.
Dóna'ns la gràcia de conèixer-te a través del treball de cada dia.
Ajuda'ns a ser servidors incansables dels altres.
Ajuda'ns a fer del nostre treball una pregària.
Ajuda'ns a descobrir en el treball una possibilitat de construir un món millor.
Mestre, ets l'únic que pot saciar la nostra set de justícia, doneu-nos la gràcia d'alliberar-nos de tota vanitat i de ser humils.
Et dono gràcies, Senyor, perquè puc treballar.

Una vida tal com Déu vol

Us demanem, germans, que reconegueu l'esforç d'aquells qui treballen entre vosaltres per encaminar-vos en el Senyor i per instruir-vos; tracteu-los amb el més gran respecte i amor per consideració a la seva tasca. Viviu en pau entre vosaltres. Us hi encoratgem, germans: amonesteu els desvagats, animeu els temorencs, feu-vos càrrec dels febles, tingueu paciència amb tots. Mireu que ningú no torni a un altre mal per mal, sinó procureu de fer el bé als germans i a tothom. Viviu sempre contents, pregueu contínuament, doneu gràcies en tota ocasió. Això és el que Déu vol de vosaltres en Jesucrist. No sufoqueu l'Esperit ni menyspreeu els dons de profecia. Examineu-ho tot i quedeu-vos amb el que és bo. (1Te 5,12-21)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada