dijous, 14 de març del 2013

Jorge Mario Bergoglio, nou papa

Jorge Mario Bergoglio, jesuïta, argentí de 76 anys i bisbe de Buenos Aires és el nou papa de Roma. Bergoglio es dirà Francesc I, en honor al sant d'Assís i serà el papa número 256. És el primer papa no europeu dels últims 1300 anys.
El nou vicari de Crist a la terra s'ha presentat davant el món catòlic i ha saludat i ha impartit la benedicció Urbi et orbi.
"Els meus germans cardenals han anat a agafar el bisbe de Roma gairebé al final del món, us agraeixo l'acollida", han estat les seves primeres paraules. "Preguem pel nostre papa emèrit Benet XVI", ha demant al món.
"Vam començar aquest camí entre bisbe i poble. Un camí de fraternitat i confiança. Preguem per a tothom perquè hi hagi una gran fraternitat", ha assenyalat. "Us demano abans de donar-vos la benedicció que vosaltres pregueu per a mi, el vostre bisbe", ha afirmat.
El nou papa ha prés el nom de Sant Francesc. Sant Francesc d'Assís, a l'esglesiola de sant Damià, va tenir l'experiència de sentir el Senyor dir-li: "Francesc, repara la meva Església"... Heus aquí un suggeriment important i esperançador, de què efectivament el nou Papa pugui tenir un paper de 'reparador' d'una Església que arrossega molts problemes interns que cal abordar amb valentia i serenor."
Tinguem present en el dia d'avui en les nostres pregàries al nou Papa utilitzant aquelles belles paraules de Sant Francesc:
Senyor, fes de mi un instrument de la teva pau!

Que on hi hagi odi, hi posi amor.
On hi hagi ofensa, hi posi perdó.
On hi hagi discòrdia, hi posi la veritat.
On hi hagi dubte, hi posi fe.
On hi hagi desesperació, hi posi la llum.
On hi hagi tristesa, hi posi la joia.
O mestre, fes que jo vulgui més aviat consolar que no pas ser consolat;
Comprendre, més que no pas ser comprès;
Estimar, més que no pas ser estimat.
Perquè és donant-nos que obtenim,
És oblidant-nos que ens trobem,
És perdonant que som perdonats,
És morint que ressuscitem a la vida eterna!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada