divendres, 5 de setembre del 2014

Lectures d'estiu

Ja s'acaba la primera setmana de setembre. S'acosta l'11 de setembre. S'acosten una sèrie de fets, podríem fins i tot dir històrics, que depèn de com vagin d'aquí uns quants anys sortiran als llibres de text de les escoles.
Prop, però lluny a l'hora, queden les vacances. Aquells moments de descans, de gaudir de paisatges, de silencis, de bones companyies, de bon menjar (encara que no hi ha res més bo que un àpat ben acompanyat) i de tantes i tantes coses que ens han reomplert per dins (i a alguns també per fora!).
Durant aquests dies he tingut l'oportunitat de llegir uns quants llibres. D'ells n'he aprés coses, m'han fet pensar, gaudir, riure. Algunes frases fins i tot les he trobat genials.
Les comparteixo:
    LLIBRE CONFESSIONS
  • El qui coneix la veritat, la coneix, i el qui la coneix, coneix l'eternitat. És l'amor qui la coneix.
  • Estimar les persones, les situacions, Déu. Fer del llenguatge de l'amor el llenguatge de la vida.
(de les CONFESSIONS de Sant Agustí)
  • L'amor s'ha de posar més en els fets obres que en les paraules.
  • L'amor consisteix en comunicació de les dues parts: és a saber, en donar i comunicar a l'amant; de manera que si el un té ciència, donar al que no la té, si honors, si riqueses,, i així l'altre a l'altre.
(dels EXERCICIS ESPIRITUALS de Sant Ignasi)

Crec que no mereixen cap mena de comentari més. Parlen per si soles.
Ara, no són les úniques lectures d'aquest estiu, permeteu-me que us recomani també el VICTUS d'Albert Sánchez Pinyol (que malgrat que l'Institut Cervantes d'Holanda hagi prohibit la seva presentació a Utrech crec que és una molt bona novel·la històrica) i LLIURES O MORTS de Jaume Clotet i David Montserrat, també novel·la històrica molt bona. Totes dues narren la guerra de successió.Són estils diferents, però bones lectures.

Un cinquè llibre també molt interessant, LA HISTÒRIA DE L'ESGLÉSIA A CATALUNYA d'Antoni Pladevall. Destacar la seva claredat, concisió i presentació en apartats no massa llargs. Crec que és una obra útil i seriosa. 
I un darrer llibre: CONTEMPLAR ELS FETS DE CADA DIA, d'Enric Puig. Un recull d'articles publicats al full dominical, dels que pots aprendre de tots alguna que altra cosa.


LLIBRE VICTUS (RÚSTICA)                      LLIBRE HISTÒRIA DE L'ESGLÉSIA A CATALUNYA           LLIBRE CONTEMPLAR ELS FETS DE CADA DIA


I per acabar un darrer consell, una frase també de Sant Agustí: "Estima el teu germà i no et preocupis de res més."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada