diumenge, 8 de desembre de 2013

2a setmana d'advent: Construir (els pastors)

Diuen que els cristians som les pedres vives de l’Església. Jesús li diu a l’apòstol que tu ets la pedra sobre la que edificaré la Església. I nosaltres, com a pedres vives, hem de construir el regne de Déu, amb el nostre treball, constància, dedicació, compromís... Una mica com la feina dels pastors.
El treball dignifica a l’home, que deia un altre. Vulguem o no, hem de treballar, des de què entrem a l’escola fins que arriba l’hora de la jubilació ens toca treballar, fins i tot un cop jubilats hem de seguir treballant. I el treball implica temps, esforç, constància ... Però no hem d’entendre només el treball com aquella tasca que ens reporta un benefici (ja sigui econòmic o moral). Cal que anem més enllà d’aquesta simple relació materialista. Cal que veiem també altres tipus de treball que fem, que cal fer-los ben fets perquè així la recompensa és més gran (i la recompensa a cops només és un somriure, un gràcies, un cop a l’esquena) si els fem ben fets, i no ens ha de moure aquest esperit egoista de tenir més, sinó de fer la feina ben feta perquè és així com s’han de fer les coses. Fer camí ens costa un treball, un esforç, un temps, una constància ... i val la pena fer-ho i fer-ho ben fet.
'Els pastors van a Betlem a veure a Jesús després de ser-ne informats pels àngels i la notícia s'estén a l'estranger.'(Lc 2, 8-20)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada