diumenge, 30 de juny del 2013

No t’adormis, hem de seguir construint!

La Companyia de Maria és present a Albània des de fa ja quasi dues dècades. La nostra escola ja va participar anys enrere en campanyes per ajudar a la creació d’una nova escola a la seva capital, Tirana. Enguany hem estat convidats a celebrar amb ells Santa Joana. Uns quants mestres de l’escola hem tingut l’ocasió d’assistir-hi. A part dels actes que vam viure: celebració de l’eucaristia (la veritat és que no van entendre gran cosa ja que la van celebrar en albanès, però això no ens va impedir de viure i celebrar la nostra fe; el llenguatge de Déu no en sap d'idiomes, el llenguatge de l'amor parla als cors, i els cors saben escoltar-lo), inauguració d’una estàtua de Santa Joana, pica-pica,... La trobada pretenia també crear lligams per poder establir una assistit valorem molt positivament l’experiència viscuda.
Durant aquests dies hem pogut veure i viure moltes i moltes coses. Explicar-les totes necessitaria segurament més d’una i de dues pàgines. Però una cosa si que val la pena comentar. En aquesta trobada vam poder fer palès la importància de fer les coses junts. El lema de l’escola d’aquest curs ressonava constantment en els nostres caps: “Junts construïm”. Només calia mirar per entendre que si no fem les coses junts no ens en podem sortir. Si l’escola de Tirana tira endavant és perquè tots junts volen que tiri endavant, tant la companyia de Maria, com els professors, com els propis alumnes. I us asseguro que no ho tenen tant fàcil com nosaltres. Junts és com ens sentíem també nosaltres, com si fóssim un de sol que fa la visita, cadascú vivint personalment la seva experiència, però junts, compartint-la a cada moment, a cada passa. Vam estar junts des de la sortida fins a l’arribada. I junts vam construir moltes coses durant la trobada.
Junts també aquí a l’escola, sense donar-nos conte hem anat construint. Junts hem anat fent un munt d’activitats amb un sol objectiu: recaptar diners per Popol Ja. No hem fet la guerra cadascú pel seu costat, sinó que moguts per la solidaritat, l’amor, la fe i l’esperança hem anat fent múltiples activitats, molt diferents i variades però que totes juntes han construït i molt. És com si cadascú de nosaltres tingués unes quantes cartes d’una baralla. Per si soles, no fan res, però quan ajuntem les cartes que cadascú té, aconseguim una baralla que ens permetrà construir un castell de cartes ben alt. Sols no podríem ni aixecar un pis del castell.
 I quines han estat aquestes cartes? Fem repàs: loteria de Nadal de l’AMPA (975€), botiga del comerç just (850€), esmorzar solidari ESO (665,65€), recollida sobre (2.621€), llibretes solidàries (1.377€), confirmació (413,18€), bingo solidari (510,27), comiat Batxillerat (144€), comunions (2.546€), l’AMPAradeta del llibre solidari i les roses solidàries (1584,98)  i encara ens queden el 3x3, les festes d’Educació Infantil i Cicle Inicial ... Espero no deixar-me cap. Ara per ara portem recollits 11.752,08 €. Entre tots hem acabat aconseguint donar tot el suport que necessiten a Popol Ja!
Junts hem construït! Junts construïm! Junts hem de seguit construint!

I sobretot: No t’adormis, hem de seguir construint!

(Text  publica a l'Infonnac, informatiu de l'AMPA de l'escola Lestonnac, juny 2013)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada