dissabte, 31 de desembre del 2011

2011 ..... 2012



Adéu 2011!

Quan els apòstols venien d’enterrar Joan, decapitat, venien de passar una experiència molt dura. Molt forta. Jesús no els hi diu res, no els consola, sols els hi diu: “veniu en un lloc despoblat, sol i reposeu un xic”. (Mc 6,31) Jesús els convida a reposar, els convida a fer pregària.

Jesús en un dia com avui, després d’un any com el que hem passat també ens convida a aturar-nos, descansar, meditar, fer pregària.

Però “nosaltres no sabem com hem de pregar” (Rm 8,26). Per començar no hem de pregar només avui, hem de ser “constants en l'oració”. (Rm 12,12) I “sobretot vetlla el fons del cor, que d'allí surt la vida” (Pr 4,23). Sí, és des del cor que ens sortirà la pregària, i és en el cor on escoltarem a Déu que ens convida, malgrat tot, a seguir avançant un any més. El salm 103,8 ens diu que “Déu és compassiu i benigne, lent pel càstig i ric en l’amor”. L’amor de Déu és de sempre i dura per sempre´. El salm 104, 24 ens diu “que en són de variades les nostres obres totes les has feta amb saviesa.” Nosaltres som obra seva, feta amb amor i saviesa, i ens ha donat la llibertat, llibertat que hem de saber usar, i més encara en aquests moments que, parafrasejant al president dela Generalitat, fa mala mar i bufa vent molt fort, som lliures de deixar la barca o de decidir quedar-nos-hi i seguir remant, però no remant només per a què nosaltres ens salvem, sinó per posar el nostre gra de sorrat per a què aquell món nou que Jesús ens parla, ens proposa de viure-hi, es comenci a fer realitat.

I com podem començar a fer realitat aquest nou món? Poder, podríem fer moltes coses. Heus aquí tres idees.
  • Potser el primer que hauríem de fer és rejuvenir l’Església, i això passa per participar més activament en la vida de les nostres parròquies fent-hi també participar els nostres fills, nebots, ... que es torni a sentir soroll de nois i joves a les celebracions, als local parroquials, .. fem que els infants i els joves també diguin la seva en l’Església
  • Aprendre a escoltar de veritat que és el que ens demana el món i construir-lo tots junts. Jesús en cap moment va demanar que treballéssim sols.
  • No hem de tenir por de dir que som cristians. Tot el món està ara en les celebracions del naixement de Jesús. Qui no fa cagar el tió, rep al Para Noël, o espera amb il·lusió els tres mags d’Orient, ... i tot plegat per celebrar que vas decidir fer-te home per després morir per nosaltres. No hem de tenir por de dir-ho ben alt. Jo sóc cristià i formo part de l’Església.
En aquest any 2011 ens hem vist, ens hem sentit, ens hem llegit, ens hem tocat, fins i tot ens hem olorat, però ... ens hem escoltat? Ens hem fet escoltar? Cal seguir aprenent a escoltar, cal seguir ensenyant a escoltar , però sobretot cal tenir ganes d’escoltar i fer-ho. Quan realment escoltem, actuarem, i quan actuem, fent-ho amb responsabilitat, ganes, il·lusió, donant-nos al màxim, intentant fer-ho el millor possible i cadascú des del seu nivell, ens en sortirem.  Deixem el 2011 a un costat del pont, i creuem cap el 2012.

Bon 2012!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada