dimarts, 22 d’abril del 2014

Sant Jordi 2014


"Quant estàs satisfet d'allò que ets, allà et quedes, i no arribaràs mai a ser allò que no ets. Camina sempre, sempre endavant. Donem gràcies pel camí recorregut i sentim-nos responsables del camí que resta."


No són paraules meves, però no us revelaré fins al final qui les va escriure. Però són una gran veritat, ens passa sovint quan estem satisfets amb el que teníem, i potser no ha acabat de caminar prou endavant ... i acabem quedant-nos allà, on estàvem i no era on volíem arribar.

Ens podem sentir cofois de la gran manifestació del 2012, de la via del 2013, de la gigafoto del 2014, però em d'anar amb compte de no quedar-nos amb això. No arribarem a ser allò que molts volem: la independència, o si més no, que ens deixin opinar en les urnes, i entre tot el poble català decidir.

Sí, hem de donar gràcies de tot el que hem fet fins ara i tot el que d'altres estan fent. Però hem de ser corresponsables i posar-hi tots el nostre granet de sorra en el camí que encara ens resta.

Demà és Sant Jordi, dia laboral, tots el que tenim feina treballarem, els que no el meu desig de què ben aviat en trobin una i que estigui justament pagada (no com els pobres treballadors del FNAC), però tots segur que podem trobar un moment o altre per anar a voltar, mirar llibres, comprar una rosa (si la butxaca ho permet) i de gaudir del dia del nostre sant patró. Una manera de celebrar la festa: portar l'estelada, penjar-la al balcó, regalar-la a qui no en té, però no se la compra perquè és molt cara (n'hi ha d'aquests, que els catalans sí tenim fama de garrepes per alguna cosa serà!).

El meu desig d'una bona festa de Sant Jordi a tots i totes.

Ah, per cert, ho oblidava. La frase del principi és de Sant Agustí, d'un dels seus sermons. Ell dóna gràcies a Déu pel camí recorregut. De fet és una frase que podria ben bé resumir una mica la seva vida. No és va conformar amb allò que tenia i va caminar responsablement tota la seva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada