dijous, 12 de setembre de 2013

Fem números....

De vegades les matemàtiques serveixen per alguna cosa, tot i que molt alumnes pensin que no serveixen per a res... Bé, perquè ho dic això.
Població d'Espanya: 46.704.314 habitants segons l'INE (vegeu la nota de premsa aquí)
Població de Catalunya: 7.465.619 habitants.
Població a la Via Catalana:1.600.000 persones (segons versió oficial del Conseller d'interior)

Que volen dir aquest números?
Volen dir per exemple que el 15'98 % de la població de l'actual estat espanyol és resident a Catalunya.
Que el 3'4 % de la població de l'actual estat espanyol estava a la Via Catalana.
També vol dir que el 21'4 % de la població catalana ahir era a la Via (tot i que particularment penso que erem més, però ens cenyirem a les dades oficials). Això vol dir que 1 de cada 5 catalans estem per la independència. Per entendre-ho d'una altra manera, tots els habitants de Barcelona fent la via.
En canvi, al matí d'ahir a la plaça del rei, sent molt generós que hi havia, diguem 2.000 persones?
Això vol dir ... Va. siguem bpns i no diguem el tant per cent respecte la població espanyola, diguem-ho respecte Catalunya, un 0'02 %. Perquè s'entengui millor, 1 de cada 5.000 catalans estaven a la Plaça del Rei. Per entendre-ho d'una altra manera, 1 de cada 1000 habitants de la ciutat de Barcelona.
Algú de Ciutadans podria dir, nosaltes erem més! Vam tirar 3.500 globus...
Siguem realistes. 
El poble ha parlat. El poble ha actuat. L'any passat vam ser molts al carrer. Aquest any hem repetit i hem estat més (segons fonts oficials) i no hi havien figurants de cartró com diuen a l'"Alerta Digital" (seran cap... mira que no reconèixer que eren uns gegants i que a dins hi ha una persona que els mou...) i no hem comptat les vaques. És que no veuen que els catalans també tenim bon humor!?!?!!

Apa senyors polítics, ja saben que han de fer, creure i fer el que li demana un 0'02% dels catalans o el que els hi demana un 21'4 % dels catalans?
A les darreres eleccions van votar: 3.566.140 persones. Quasi el doble dels que eren a la via. Senyors posin-se les piles i anem per feina. Que el govern de Madrid no ho vol veure, cap problema, dissolució del Parlament, eleccions i que els partits que estan per la independència s'ajuntin, facin una proposta a caps i peus de com començar a caminar sols durant uns anys (hisenda pròpia, sanitat pròpia, educació pròpia, aconseguir recursos per començar a caminar....) i que el poble torni a dir la seva, aquesta vegada votant.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada