diumenge, 6 de gener del 2013

Últim llibre del Papa Benet XVI


Abans d'iniciar-se  tot el període de Nadal i de Reis, va sortir el darrer llibre del Papa sobre Jesús. Aquest llibre va aixecar força polèmica i diferents veus deien que el Papa en aquest llibre apuntava que certes creences tradicionals de l'Església no eren tan veritat (que si el bou i la mula, que si els reis no eren reis sinó savis, ...) i li llençaven fortes crítiques.
Quan m'ho van preguntar que n'opinava, vaig demanar que em deixessin llegir el llibre per tal de després poder-ne donar una opinió amb fonaments de causa.
El llibre sobre la infància de Jesús és molt diferent dels altres dos llibres que ha editat Claret d'en Benet XVI. En els dos primers el llenguatge és molt més elevat, la comprensió de vegades és fa àrdua i difícil i el nivell déu ni do, en canvi en aquest el vocabulari és més planer, és un llibre més a l'abast de tothom (que crec que és com haurien de ser els llibres que escriuen els grans teòlegs per a què puguin arribar a tothom els seus estudis i conclusions).
Per una altra banda, Benet XVI no diu res que no s'hagi dit fins ara. Recull d'aquí i d'allà, ho reflexiona i ho exposa. Particularment crec que no aporta res de nou a persones iniciades en teologia, En cert moment sembla que vol parlar de la figura de Sant Josep, però no. És un llibre, no diria exclusivament perquè la infància de Jesús està envoltada de la seva mare Maria i del seu pare Josep, cristològic.
Resumint, si algú vol conèixer coses de la infància de Jesús, que no es compri aquest llibre, ja que en aquí només hi trobarà un estudi fet a partir dels passatges evangèlics de Mateu i Lluc (únics evangelistes que en parlen), Ara, si algú vol entendre millor aquests passatges, que vol dir això de ser el fill de Déu, el paper dels tres savis, Joan Baptista, la fugida a Egipte... aquest pot ser un bon llibre.
A per cert, pel que fa a la polèmica del bou i de la mula, cito literalment:

"Cap representació del pessebre no renunciarà al bou i a l'ase." 

(p. 62, Jesús de Natzaret, la infància de Jesús, Benet XVI, desembre 2012 Editorial Claret)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada