divendres, 24 de gener de 2014

... continuar estimant...

Dimarts al migdia rebo una trucada, de l'Hospital Clínic. No eren bones notícies. El pare s'estava morint. Restem al seu costat fins el seu últim alè. Un munt de sensacions i sentiments omplen de cop i volta el teu cap i el teu cor. Tal i com ell volia donem el cos a la ciència. L'endemà, és a dir ahir, celebrem una missa per la seva ànima al Col·legi. Durant aquest curt però intens període de temps rebem moltes mostres d'amor i d'afecte. També notem, sentim la pregària de molts que estan al nostre costat. Al final de la celebració, la Magdala, llegeix aquest text en nom de tots els germans:
"En moments com aquests prenen tot el sentit les paraules de Pau: Comporteu-vos d’acord amb l’Esperit.
La mort, la foscor, és entre nosaltres, però l’Esperit ens recorda, ens diu, que ell està en la Llum.
Sabem i creiem que som fills de Déu. Sabem que Déu també et reconeix, pare, com a fill seu.
Quina prova més gran d’amor ens dóna. Sabem que has passat de la mort a la vida. I ho sabem perquè ens estimem com a germans. I quan hi ha amor no hi pot haver-hi la mort perquè qui no estima continua mort.
El nostre amor a la Vida, el nostre amor a Déu, no vol ser de paraules i frases, sinó d’obres i veritat.
Si no estimem no coneixerem a Déu, perquè Déu és amor, i el seu amor abraça a tots els seus fills, i avui t’abraça especialment a tu, pare.
Déu, que és el primer que ens estima, el primer que ens abraça, s’avança a tots nosaltres i estima plenament malgrat tot el que fem i diem. El seu amor no té límits ni mesures. Pare, ahir et reunies amb Aquell que ningú no l’ha vist mai, però com que ens estimem, sabem que Ell hi és i que t’acull amb els braços oberts. Déu a l’estimar-nos està dins nostre i arriba a nosaltres en tota la seva plenitud igual que omple de llum el teu cor i la teva ànima. Sabent això només cal seguir comportant-nos d’acord amb l’Esperit: continuar estimant."
Molts no vau poder ser-hi presents, però us hi ereu en esperit. Gràcies per la vostra pregària, pels vostres missatges, per les vostres mostres d'amor, pel vostre silenci. Gràcies.
Nosaltres continuarem estimant, perquè estimar és l'única llei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada