dissabte, 10 d’agost del 2013

Irresponsable i fantasmada....

Darrerament el líder d'una formació política que s'anomena catalana m'ha tractat d'irresponsable i de que estic a punt de fer una fantasmada.
Evidentment m'he quedat corprès.
El primer que he fet ha estat cercar al diccionari aquests dos mots per si hi ha alguna accepció que desconec.
Irresponsable: No responsable, a qui hom no pot exigir responsabilitat. Que obra a la lleugera, sense tenir en compte que és responsable dels seus actes. 
Bé, m'ha tractat d'irresponsable per participar en la cadena per la independència. Quan vaig decidir fer-ho ho vaig fer responsablament, no va ser una decisió a la lleugera. Era plenament conscient i responsable del pas que volia fer. Per tant, senyor polític, no en sóc pas d'irresponsable. Potser sí que ho ha estat vostè una mica dient irresponsable a tots els que participen a la cadena sense pensar en les conseqüència de les seves paraules.
Fantasmada: No apareix al DIEC. Fantasma sí. Té dues accepcions: Persona que simula una aparició, un espectre, per espantar els altres; i la segona: imatge mental d’un objecte, especialment il·lusòria o enganyosa. No entenc perquè ha usat aquesta paraula. Saps que, potser cal buscar-la en castellà? Doncs en castellà si que existeix: segons la RAE: Dicho o hecho propio de un fantasma (persona presuntuosa -persona llena de presunción y orgullo-). No entenc com demanar una cosa que tu creus que és el millor per a tu, i fer-ho d'una manera alegre i pacífica, una cosa que no és una imatge mental meva, ni és il·lusòria ni enganyosa, és a dir de fantasmada res. No serà vostè el fantasma que ens vol espantar a tots?
També va ser irresponsable i una fantasmada la manifestació de la transició on demanàvem llibertat, amnistia i l'estatut d'autonomia? Vam ser un milió d'irresponsables i fantasmes a la manifestació on demanàvem no el dreta a decidir com demagògicament alguns diuen, sinó la independència?
Ja començo a estar-ne tip de què alguns polítics alegrement ens tractin com ens tracten. Us hem de recordar que us paguem el sou, encara que no us hàgim votat? (per cert, li han rebaixat el sou i li han retallat les pagues extres? suposo que sí, però clar no és el mateix que et retallin el sou quan cobres mil euros que quan en cobres al voltant de tres mil, i en el seu cas encara més per ser cap de grup, portaveu....
Bé, aquí queda dit. No hem considero ni un irresponsable i no crec que els meus actes siguin una "fantasmada" (per cert, en català en diem fanfarronada, a veure si parlem millor el català que heu de donar exemple...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada