diumenge, 5 de gener del 2014

Nit de reis!

Aquesta nit és la nit màgica! Després d'estar-los esperant tot l'any, i de sentir com els pares ens ho recorden quan no ens portem bé, pe fi tornen a venir aquells mags savis d'orient. Il·lusió, esperança, neguit, nervis, repàs mental de tot el que he fet bé durant l'any (déu ni do quantes coses!), repàs mental del què no hem fet bé durant l'any (déu ni do també de quantes coses, ràpid, demanem perdó i prometem intentar millorar-ho aquest any), ho he posat tot a la carta? els patges l'hauran fet arribar al seu destí? Mica a mica, la fatiga del dia farà que anem tancant els ulls fins adormir-nos.
I l'endemà... sorpresa, han passat i ens han deixat un munt de coses!!! I no només a casa, després d'obrir els regals i veure que ens han portat coses que havíem demanat i coses que no havíem demanat (no sé perquè ho fan això...) ens vestim, esmorzem i volant cap a casa la iaia que es veu que també ens han deixat coses (que despistats que són que es van recordant dels nostres regals al llarg de la nit...) i després a casa dels altres iaios, i a casa la tieta, i a casa del padrí...
Al final del dia de reis, pareu compte de quina quantitat de paper de regal ha passat per les nostres mans.
L'endemà encara no hi ha escola, hi haurà tot el dia per guardar els regals, per recollir el pessebre i per anar tancant dins de capses tot el que hem viscut i fet durant aquests dies de Nadal.
Dia 8, tornem a l'escola, au nen, que és el segon trimestre, que ja saps de què va, a veure si estudies més i treus millors notes... Tornarem a la rutina de cada dia.
Però jo em pregunto: On queda tot el que hem viscut aquests dies? On queda tot allò que ens diu Jesús des de l'establia? On és aquesta llum renovada de Pasqua del dia de Nadal?  On és la joia de la presència de Jesús nat de nou en les nostres vides? On ha anat a parar l'esperança, la solidaritat, l'alegria, la joia, la pau, la fe, la caritat, l'empatia, la il·lusió... que ens ensenya el pessebre i el Nadal? Tot ben guardat en una capsa fins l'any que ve?
Això és el que jo demano que em portin: que sapiguem viure el Nadal (amb tot el que significa i representa) amb la il·lusió dels infants cada dia de l'any. Què la llum que ha sorgit aquest Nadal en els nostres cors no es pongui en tot l'any. I també els demano que posem ganes i treballem per a fer realitat els nostres somnis.
Bona nit de reis!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada