dissabte, 17 d’agost del 2013

Festa Major de Gràcia 2013

He estat fora uns dies i no he pogut ser a Gràcia fins avui.
Després d'esmorzar el primer que he fet ha estat agafar al càmara de fotos i a rondar carrers.
N'hi ha menys que l'any passat. Es nota també la crisi en les decoracions, però n'hi ha que estan força bé. Es nota que n'hi ha que encara mantenen la il·lusió en les festes.
Ara bé, també és nota que alguns dels que venen pel barri no tenen ni il·lusió ni respecte pels que som d'aquí. Ja hi pot haver la bona voluntat dels equips de neteja que amb les seves mànegues intenten netejar Gràcia i preparar-la per una nova jornada de festa major, però encara que ruixin els carrers amb aigua, la fortor i la pudor a pixat és repugnant. Recordo l'any passat que vaig increpar un noi que pixava al carrer, i em va dir que Gràcia també era casa seva i que a casa seva feia el què volia. No val la pena afegir res més.
Espero i desitjo que aquestes persones que ens embruten el barri no siguin d'aquí, que siguin de qualsevol altre lloc del món, perquè si a la llarga acabem decidint caminar sols, amb aquests ho tindrem un xic complicat, perquè si no saben respectar un carrer i una festa, com respectaran una terra com Catalunya, una dansa com la sardana, una llengua com el català. Crec que desconeixen la gran paraula: llibertat, que comença on acaba la meva.
Ah! però malgrat tot, no deixeu de fruir i de venir a la festa. Si poden veure coses com ara ...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada